Toimintaa

Paimentamista

12027824_10205018644172085_2829637107574566767_nHevospaimennusta harrastetaan, koulutetaan ja kilpaillaan amerikkalaisella tyylillä eli karjatilamme tarjoaa karjapaimenille puitteet mahdollisimman monipuoliseen puuhaamiseen. Myös ‘wannabee’ cowboyt pääsevät toimintaan mukaan ja koulutusta löytyy kaiken tasoisille ja kokoisille halukkaille.

Paimenkoirakouluttajamme pitävät huota koiraihmisten ja paimenkoirien perehdyttämisestä ja kouluttamisesta. Paimennettavina on lampaat tai naudat ja kesäaikana myös ankat. Kaikenrotuiset paimenkoirat voivat tulla kokeilemaan lajia ja koulutusta tarjotaan aloittelijoille sekä kokeneemmille. Kouluttajina toimii mm Virpi Nieminen, Mika Väisänen ja Anna Rokka.

Ratsastaminen ja hevostoiminta

Keskitymme hevostoiminnassa lännenratsastukseen aidoimmillaan, eli karjan käsittelyyn ratsain. Kursseillamme on eri valmentajia, esim.  Lulle Eriksson Ruotsista. Pääsääntöiset kilpalajit, joihin kurssitamme ja valmennamme ratsastajia, ovat cattle penning, team pennin ja team sorting, myös ilman karjaa harjoiteltaviin lajeihin kuuluvat ranch trail ja barrel race on edustettuna kurrsi- ja harjoiteluvalikoimassa. Karjaharjoituksissa ja kursseilla tutustumme myös erilaisiin karjatilan työtehtäviin vaikka niitä ei kilapiluvalikoimassamme näy.

Varsinaista ratsastuskoulutoimintaa tilallamme ei ole, mutta järjestämme tarvittaessa lännenratsastustunteja,  koulutusta ja kursseja sekä talutusratsastusta hevosilla ja poneilla. Kursseille voi osallistua omalla hevosella ja tarvittaessa tilalta voi vuokrata kurssihevosen. Kurssihinnat eivät sisällä hevosvuokraa.

Tilallamme vierailee myös aika-ajoin hevoskouluttaja Marcin Mach ja tarvittaessa järjestämme hevosenkäsittely- tai ongelmahevoskoulutusta.

Majoittuminen

Pehtoorintie 18Tilallamme on mahdollista vuokrata vierashuone 40€/yö päärakennuksen alakerrasta. Huoneet ovat kahden hengen huoneita joihin voi sijoittaa yhden lisävuoteen. Käytettävissä on yhteinen keittiö ja vessa sekä mahdollisuus saunoa pihasaunassa. Koirat on pidetävä kytkettyinä ja ne saavat majoittua sisätiloissa vain häkeissä. Hevospaimennuskurssien aikana on tarjolla patjatilaa paimenen verran veloituksetta. Vierailevat hevoset majoittuvat joko tallissa, pihatossa tai laitumella tarpen mukaan, ja yöpyvästä hevosesta peritään 15€/vrk sisältäen kuivikkeen, heinän ja veden.

Ruokailu

Karjatilamme kanttiini toimii kesäaikana kurseilla ja leireillä. Omatoiminen ruokailu ja eväiden nauttiminen onnistuu tarvittaessa päärakennuksen alakerrassa sijaitsevassa yhteiskeittiössä. Järjestämme tarvittaessa kahvituksen ja nuotio/grilli syttyy pienestä pyynnöstä mihin aikaan tahansa. Pääsääntöisesti ruokailemme kurssilaisten kanssa oman kioskimme makkaraperunoilla tai nyyttärigrillauksen periaatteella. Pehmiskone on päällä kesäisin aina tilaisuuden niin vaatiessa.

Työnteko ja työharjoittelu

Meillä on mahdollista suorittaa TET- jaksoja. Otamme silloin tällöin myös työssäoppijoita eri oppilaitoksista. Jonkin verran tilallamme käy myös työvoimatoimiston työelämäänvalmentautujia. Palkattua työvoimaa meillä ei ole tällä hetkellä lainkaan.