Toimintaa

Paimentamista

12027824_10205018644172085_2829637107574566767_nHevospaimennusta harrastetaan, koulutetaan ja kilpaillaan amerikkalaisella tyylillä eli karjatilamme tarjoaa karjapaimenille puitteet mahdollisimman monipuoliseen puuhaamiseen. Myös ’wannabee’ cowboyt pääsevät toimintaan mukaan ja koulutusta löytyy kaiken tasoisille ja kokoisille halukkaille.

Ratsastaminen ja hevostoiminta

Keskitymme hevostoiminnassa lännenratsastukseen aidoimmillaan, eli karjan käsittelyyn ratsain. Kursseillamme on eri valmentajia, esim.  Lulle Eriksson Ruotsista. Pääsääntöiset kilpalajit, joihin kurssitamme ja valmennamme ratsastajia, ovat cattle penning, team pennin ja team sorting.

Ilman karjaa harjoiteltaviin lajeihin kuuluvat ranch trail ja barrel race on edustettuna kurrsi- ja harjoiteluvalikoimassa. Karjaharjoituksissa ja kursseilla tutustumme myös erilaisiin karjatilan työtehtäviin vaikka niitä ei kilpailuvalikoimassamme näy.

Varsinaista ratsastuskoulutoimintaa tilallamme ei ole, mutta järjestämme tarvittaessa lännenratsastustunteja,  koulutusta ja kursseja sekä talutusratsastusta hevosilla ja poneilla. Kursseille voi osallistua omalla hevosella ja tarvittaessa tilalta voi vuokrata kurssihevosen. Kurssihinnat eivät sisällä hevosvuokraa.

Majoittuminen

Pehtoorintie 18Tilallamme on mahdollista vuokrata vierashuone 40€/yö päärakennuksen alakerrasta. Huoneet ovat kahden hengen huoneita joihin voi sijoittaa yhden lisävuoteen. Käytettävissä on yhteinen keittiö ja vessa sekä mahdollisuus saunoa pihasaunassa. Koirat on pidetävä kytkettyinä.

Hevospaimennuskurssien aikana on tarjolla patjatilaa paimenen verran veloituksetta. Vierailevat hevoset voidaan majoittaa joko tallissa, pihatossa tai laitumella tarpen mukaan. Päiväkarsina/ttarhapaikka maksaa 10€ ja yöpyvästä hevosesta peritään 20€/vrk sisältäen kuivikkeen, heinän ja veden.

Ruokailu

Karjatilamme leiri  toimii muonitusyksikkönä. Vakio tarjoiluna on nokikahvia ja nuotiomakkaraa, mikäli avotulenteko on maakunnallisesti kielletty keitämme kahvin keittimellä ja grillaamme makkarat kaasugrillissä.

Omatoiminen ruokailu ja eväiden nauttiminen on mahdollista ja lämiityksen voi hoitaa nykyaikaiesti mikrolla.

Työnteko ja työharjoittelu

Meillä on mahdollista suorittaa TET- jaksoja. Otamme silloin tällöin myös työssäoppijoita eri oppilaitoksista. Jonkin verran tilallamme käy myös työvoimatoimiston työelämäänvalmentautujia. Palkattua työvoimaa meillä ei ole tällä hetkellä lainkaan.