Elämyspaketit

Mikään elämyspäivistä ei edellytä aikaisempaa ratsastuskokemusta.

Cowboy päivä
Karjan käsittely- ja paimennuspäivänä aloitamme tutustumalla karjaamme. Tämän jälkeen käymme läpi teoriassa karjankäsitellyn perusteita ja tutustumme käytettäviin varusteisiin. Kun teoriaa on hieman opiskeltu varustamme hevoset ja käymme läpi lännenratsastamisen erovaisuudet tähän meidän perinteiseen menetelmäämme nähden. Käymme välillä paikallisessa saluunassa syömässä hampparilounasta jonka jälkeen ryhmä pääsee kokeilemaan nautalauman paimentamista. Ryhmän koko on neljä-kuusi henkeä niin, että mukana on sekä kokeneempia että aloittelevia ratsastajia. Aikaa kuluu noin kuusi tuntia ja paketin hinta on 90€/hlö.

Retkipäivä hevosen kanssa
Kahden tunnin maastoratsastaminen voidaan toteuttaa niin, että kokeneemmat ja kokemattomammat ovat omissa ryhmissään. Kokemattomammat saavat matkalle mukaan taluttajan ja reissu tehdään ainoastaan käynnissä. Kokeneempien kanssa ravailemme välillä, mutta laukkapätkät ovat valinnanvaraisia ja keleistä riipuen laukkaaminen maastolenkillä voidaan joutua kieltämään kokonaan turvallisuussyistä.  Reittimme kulkee peltoteillä, pelloilla, metsässä, hiekkateillä ja asfalttiteillä. Ratsastajille on huomioliivi tilamme puolesta (omaakin saa käyttää). Ryhmäkoko on enintään neljä henkeä ja kokonaisuudessaan aikaa kuluu noin neljä tuntia. Paketin hinta on 60€/hlö.

Kaikkien elämyspäivien aikana tallinpihalla on kesäaikaan kioski, jossa on tarjolla kahvia, teetä ja pullaa. Tarjolla on myöskin erillistä maksua vastaan nuotio/grillimakkaraa.

Pukeutumisessa on otettava huomioon, ettei vaatteissa ole irtonaisia tai roikkuvia osia, jotka voivat tarttua kiinni varusteisiin tai esim. oksiin. Kaikilla tulisi olla käsineet, sekä kengät, joissa on pieni korko, jotta jalka ei luista jalustimen läpi. Vaatteiden ulkopuolelle jäävät korut ja huivit on syytä jättää pois kokonaan. Stunt-ratsastuksessa ei saa käyttää kannuksia. Lehmälaitumella on varsinkin keväällä hyvin kuraista ja kumisaappaat ovat suositeltavat. Varustautukaa myös lämpimillä lisävaatteilla, sillä välillä laitumillamme ja kentillämme puhaltaa kylmä tuuli.

Pyydämme huomioimaan, että osallistujista vain alle 18 vuotiaat on  vakuutettu yrityksemme toimesta. Ryhmän mukana kulkee ea-koulutettu henkilö, jolla on vahingon varalta ea-pakkaus mukana. Toimintamme on suunniteltu kuitenkin niin, että vahinkoriski on mahdollisimman pieni.