Tapahtumat ja kurssit

 

IMG_7908Alla olevalta listalta näet kaikille avoimia koulutuspäiviä  ja voit valita itsellesi sopivan kurssin tai valmennuksen. Voit myös varata aikaa yksityiskoulutukseen tai ryhmälle.

Vapaita kurssipaikkoja ja harjotteluaikoja kannattaa tiedustella puhelimitse. Mikäli listalla ei näy sopivaa kurssipäivää, niin räätälöimme tarvittaessa lisäpäiviä.

 

Keskiaika ase/varusteharjoitukset sunnuntaisin klo14 tallinpihassa tai kentällä

 

27.4.2019 Alkeiskurrsi karjatyöskentely

Lännenratsastuksen karjatyöskentely alkeispäivä. Ohjelmassa paimennuksen perusteita, erottelua ja karjansiirron alkeita.Kurssille voi tuoda myös oman hevosen totuttelemaan karjaan. Myös aikaisemmin paimentaneet voivat tulla kurssille muistuttelemaan mieleen tekniikoita. Ilmoittautumiset joko puhelimella (040-5584247)tai sähköpostilla. Kurssihinta on 80€, Aikaisempaa kokemusta lännenratsastuksesta tai naudoista ei tarvitse olla. Tervetuloa kokeilemaan uutta lajia!

28.4.2019 Karjakurssi

Karjatyöskentely kurssi kaiken ikäisille. Ohjelmassa paimennuksen perusteita, erottelua ja karjansiirron alkeita. Kurssille voi osallistua joko hevosen selässä tai maasta käsin. Tilaltamme löytyy kurssihevosia, mutta myös omalla hevosella voi osallistua (tarvittaessa kysy tarjous hevoskuljetuksesta kurssille). Myös aikaisemmin paimentaneet voivat tulla muistuttelemaan mieleen tekniikoita.Ilm oittautumiset joko puhelimella (040-5584247)tai sähköpostilla. Kurssihinta on 80€, ilman hevosta hintaan 60€, Aikaisempaa kokemustahevosista tai naudoista ei tarvitse olla. Tervetuloa mukaan!

1.5.2019         Cowboy Gathering

Perinteiset kajapaimenten kokoontumisajot tiluksillamme. Avoin tapahtuma kaiken ikäisille ja kokoisille karjapaimenille ja karjapaimenista tykkääville. Yhdessä oloa ja tarinan kerrontaa nuotiolla. Mahdollista käydä kimpassa maastoilemassa tai pyöräytetämässä karjaa kentällä. Siedätetään hevosia serpentiinillä ja ilmapalloillla, juodaan simaa/kahvia, syödään munkkeja ja makkaraa 🙂 Nautitaan hyvästä seurasta ja leppoisasta tunnelmasta vapaapäivän merkeissä. Osallistuminen on siis ilmaista, evästys tontilla vitosen tai omilla eväillä edeten, hevosvuokra 20€, jos ei ole omaa menopeliä ja haluaa ratsastaa 🙂 Ei karjavuokraa talo tarjoaa karjan käyttöön. Ilmoittautukaa yv:llä tai numeroon 0405584247 (Virpi) jotta osataan varautua parkkipaikoilla, päiväkarsinoilla, tarhapaikoilla ja munkeilla… Pitkänmatkan paimenille/hevosille yöpymismahdollisuus

11.-12.5.2019 Lulle Eriksson Karjatyöskentely

Uudella konseptilla uutta oppia tarjolla koko viikonlopun kaikenkarvaisille karjapaimenille. Tule sellaisena kuin olet, eletään hetki yhdessä yhteistyötä tehden ja nauttien tauoilla leirituliemme lämmöstä. Ei osaamis tai kokemusvaatimuksia, myös täysin aiheesta tietämättömät ovat tervetulleita mukaan, Ensikertalaiset aloittelevat karjanlukutaitojen opettelulla ja kokeneille konkareille luvataan haasteita karjan siirroissa ja erottelussa. Kaikki mahtuvat saman kahvipannun äärelle (teetäkin saa). Aikatauluja en lupaa julkaista muuten kuin että lauantai aamuna kahdeksalta aloitamme aamukahvilla ja alkubriefauksella. Tarjolla kuitenkin tuntitolkulla karjan paimentamista ja ratsastamista parhaimmillaan. Ruokailut omakustanteisia, voi ottaa omia eväitä tai syödä kimppasafkaa jonka sapuskavastaava lohtii ja laitetaan hattu kiertämään. Kyläkauppa on kilsan päässä ja siellä on hevospuomi jos herkut loppuvat kesken. Omalla hevosella osallistujille tarjolla yöpymispaikkoja 15€/yö ja paimenet voivat majoittua tarvittaessa ilmaiseksi. Hotellihuoneita ei luvata, mutta paimenen verran patjatilaa, tyynyjä, peittoja ja lakanoita löytyy. Viikonlopun saa nauttia pölyn ja lian peittämänä tai vaihtoehtoisesti saunoa pihasaunassa. Tarjolla myös muutama hevonen vuokrattavaksi jos haluat osallistua kurssille eikä ‘omaa’ hevosta ole käytettävissä. Koko kurssi la-su kustantaa 300€ ja maksuna kelpaa myös Smartumin liikuntasetelit. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 30.3. ja muistakaa varailla ajoissa tarvittaessa karsinapaikka sillä niitä on tilallamme rajoitetusti. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Virpi Jouttelalle 040-5584247 tai sähköpostilla

23.-35.8. lännenratsastuksen karjalajien kilpailut