Eläimemme

Tilallamme kasvatetaan lihantuotantoon risteytyskarjaa.  Pieni laumamme elelee laitumella ympäri vuoden nauttien vapaudesta ja lauman sosiaalisesta elämästä. Tarjolla on vapaassa ruokinassa tilallamme tuotettua korsirehua. Keväällä syntyvät vasikat saavat nauttia emojen hellästä hoidosta 7-8kk, jonka jälkeen ne siirretään toiseen laumaan, jossa elää samanikäisiä leikkikavereita.

Paimennuskoulutuksessa ja elämyspäivissä hyödynnetään leppoisia emolehmiä ja vauhdikkaampaa jälkikasvua voi siirrellä kokemuksen karttuessa. Karjastamme löytyy blondi- , charoline-, aberdee- , simmental-, highlander- että limousineristeytyksiä. Lauman vanhimpina toimii kolme länsisuomalaista lemmukkaa. Tämä lauma elää laidunpihatossa ja saa siis talvellakin oleilla ulkona halutessaan.

Lampaita kasvatamme lähinnä paimennustoimintaa ja pakastimen täyttämistä silmälläpitäen. Lampaat ovat  eri rotujen risteytyksiä ja niissä esiintyy mm suomenlammasta, ahvenanmaanlammasta, kainuuharmasta ja texeliä.

Tilallamme majailee vaihteleva määrä hevosia, joista kaikki ovat yksityisomistuksessa ja osa on käytettävissä yritystoiminnassamme. Toiminnassa käytettävistä hevosista on erillinen kuvaus hevososiossa.

Kanalassa asustelee vaihteleva määrä kanoja. Tuoreita munia kerätään oman perheen tarpeisiin. Ankkoja on pikkulauma jotta  paimenkoiramme pääsevät harjoittelemaan ankkapaimennusta ja kokki saa vaihtelua ruuanlaitossa.

Koiria on kolme. Vanhin niistä on vaarin kanssa asusteleva espanjalainen löytökoira Desi, joka on varsin tatava hiirien pyydystäjä. Lisäksi työtehtävissä palvelee australian paimenkoira Piki (Tuulensaaren Vieno) jonka paimentaa tarvittaessa sekä lampaita että nautoja.  Uutena tulokkaana on australian paimenkoira Hoppuli (Tuulensaaren Hortensia) josta kasvaa tulevaisuuden paimenkoira.

Pihassa asustelee myös kohtuullisen kokoinen musta kollikissa. Mauku Nöttönen on aloittanut ansiokkaan työuransa haittajyrsijöiden kannan kurissapitäjänä jo yritystoiminnan alkuvuosina. Mauku on varsin lempeäluontoinen kissaeläin ja suosii kaikensorttista silittelyä ja rapsutusta.