Toimintaa

Paimentamista

Hevospaimennusta harrastetaan, koulutetaan ja kilpaillaan amerikkalaisella tyylillä eli karjatilamme tarjoaa karjapaimenille puitteet mahdollisimman monipuoliseen puuhaamiseen. Myös ’wannabee’ cowboyt pääsevät toimintaan mukaan ja koulutusta löytyy kaiken tasoisille ja kokoisille halukkaille.

 

 

Pääsääntöiset kilpalajit, joihin kurssitamme ja valmennamme ratsastajia, ovat cattle penning, team pennin, team sorting ja cattle trail.

 

 

Ilman karjaa harjoiteltaviin lajeihin kuuluvat ranch trail ja barrel race on edustettuna kurrsi- ja harjoiteluvalikoimassa.

 

 

Ratsastustunnit

Perusratsastustaitoja voi opeella irtotunneilla niin lännenratsastksessa kuin perinteisellä tyylillä. Yleensä tunnit ovat yksityistunteja tai pienryhmä tunteja.

 

 

Historiallinen ratsastus

Historiallista ratsastusta voi opetella joko irtotunneilla tai minikursseilla, jossa käydään läpi sekä teoriaa, asetekniikoita että ratsastusta. Koulutuksessa pyritään antamaan perusteet Skill at Arms-lajin harrastamiseen ja kilpailemiseen.

 

 

Majoittuminen

Pehtoorintie 18Tilallamme on mahdollista yöpyä päärakennuksen alakerrassa. Huoneet ovat kahden hengen huoneita joihin voi sijoittaa yhden lisävuoteen. Käytettävissä on yhteinen keittiö ja vessa sekä mahdollisuus saunoa pihasaunassa. Koirat on pidetävä kytkettyinä.

 

Isompien tilaisuuksien aikana on tarjolla patjatilaa paimenen verran tai telttamajoitusta. Vierailevat hevoset voidaan majoittaa joko tallissa, pihatossa tai laitumella tarpen mukaan. Päiväkarsina/tarhapaikka maksaa 10€ ja yöpyvästä hevosesta peritään 20€/vrk sisältäen kuivikkeen, heinän ja veden.

 

Ruokailu

Karjatilamme leiri  toimii muonitusyksikkönä. Vakio tarjoiluna on nokikahvia ja nuotiomakkaraa, mikäli avotulenteko on maakunnallisesti kielletty keitämme kahvin keittimellä ja grillaamme makkarat kaasugrillissä.

 

 

Omatoiminen ruokailu ja eväiden nauttiminen on mahdollista ja lämmityksen voi hoitaa nykyaikaiesti mikrolla.

 

 

 

Työnteko ja työharjoittelu

Meillä on mahdollista suorittaa TET- jaksoja. Otamme silloin tällöin myös työssäoppijoita eri oppilaitoksista. Jonkin verran tilallamme käy myös työvoimatoimiston työelämäänvalmentautujia. Palkattua työvoimaa meillä ei ole tällä hetkellä lainkaan.