Elämyspaketit

Mikään elämyspäivistä ei edellytä aikaisempaa ratsastuskokemusta.

Päivä elokuvatähtenä
Yellowstone-sarjan hengessä järjestetty 3 tunnin kokonaisuus josta osallistujat saavat itsellensä videon. Jokaisella on mahdollisuus halutessaan myös ratsastaa karjapaimenten kanssa. Soveltuu hyvin kaiken ikäisille ja oloisille telkkarin ja netin katsojille. Ryhmän koko on kahdesta kymmeneen henkeä. Aikaa kuluu noin 3h ja paketin hinta on 160€/hlö.

Cowboy-päivä
Karjan käsittely- ja paimennuspäivänä aloitamme tutustumalla karjatyöskentelyyn teoriassa kahvikupposen ääressä. Tämän jälkeen tutustumme käytettäviin varusteisiin ja varustamme hevoset. Käymme läpi lännenratsastamisen erovaisuudet perinteiseen menetelmäämme nähden,  jonka jälkeen ryhmä pääsee kokeilemaan nautalauman paimentamista. Ryhmän koko on kahdesta kymmeneen henkeä. Aikaa kuluu noin 3h ja paketin hinta on 90€/hlö.

Ritaripäivä
Keskiaikaisen ratsuväkipäivän aloitamme tutustumalla aiheeseen maastakäsin leirimme tulilaatikon ja  kahvipannun äärellä. Tämän jälkeen tutustumme käytettäviin varusteisiin ja saamme pikakatsauksen tärkeimpiin aseisiin (miekka, keihäs ja peitsi). Käymme läpi muutamia perustekniikoita,  jonka jälkeen ryhmä pääsee kokeilemaan lähitaistelua maasta käsin, tynnyrinhevosen selästä  sekä oikean sotaratsun kanssa taistelukenttää simuloivan tehtäväradan keskellä. Ryhmän koko on kahdesta kymmeneen henkeä. Aikaa kuluu noin kolme tuntia ja paketin hinta on 90€/hlö.

Retkipäivä hevosen kanssa
Puolentoista tunnin maastoratsastaminen voidaan toteuttaa niin, että kokeneemmat ja kokemattomammat ovat omissa ryhmissään. Kokemattomammat saavat matkalle mukaan taluttajan ja reissu tehdään ainoastaan käynnissä. Kokeneempien kanssa ravailemme välillä, mutta laukkapätkät ovat valinnanvaraisia ja keleistä riipuen laukkaaminen maastolenkillä voidaan joutua kieltämään kokonaan turvallisuussyistä.  Reittimme kulkee peltoteillä, pelloilla, metsässä, hiekkateillä ja asfalttiteillä. Ryhmäkoko on enintään neljä henkeä ja kokonaisuudessaan aikaa kuluu noin kolme tuntia. Paketin hinta on 80€/hlö.

Polttari- tai synttäripläjäys
Kahden tunnin rupeama, jonka aikana sankari itse pääsee hevosen selkään, oli aikaisempaa kokemusta tai ei. Seurueen muut jäsenent voivat osallistua joko ratsain tai maastakäsin seuraten (ja kuvaten). Päivää voi juhlistaa myös lännen- tai keskiaikateemalla, jolloin päivänsankari vaatetetaan ja kuvataan asianmukaisen rekvisiitan kanssa. Lisäksi seurueelle voi tilata kahvituksen tai esim nuotiomakkarat ja nokikahvia. Paketin hinta on 80€/ratsastaja ja 5€/kahvitettava.

Kaikkien elämyspäivien aikana

Pukeutumisessa on otettava huomioon, ettei vaatteissa ole irtonaisia tai roikkuvia osia, jotka voivat tarttua kiinni varusteisiin tai esim. oksiin. Kaikilla tulisi olla käsineet, sekä kengät, joissa on pieni korko, jotta jalka ei luista jalustimen läpi. Vaatteiden ulkopuolelle jäävät korut ja huivit on syytä jättää pois kokonaan. Varustautukaa myös lämpimillä lisävaatteilla, sillä välillä laitumillamme ja kentillämme puhaltaa kylmä tuuli.

Pyydämme huomioimaan, että osallistujia ei ole vakuutettu yrityksemme toimesta. Alle 18-vuotiailta edellytetää huoltajan suostumus.  Ryhmän mukana kulkee ea-koulutettu henkilö, jolla on vahingon varalta ea-pakkaus mukana. Toimintamme on suunniteltu kuitenkin niin, että vahinkoriski on mahdollisimman pieni.