Eläimemme

Tilallamme kasvatetaan lihantuotantoon risteytyskarjaa.  Pieni laumamme elelee laitumella ympäri vuoden nauttien vapaudesta ja lauman sosiaalisesta elämästä. Tarjolla on vapaassa ruokinassa tilallamme tuotettua korsirehua. Keväällä syntyvät vasikat saavat nauttia emojen hellästä hoidosta 7-8kk, jonka jälkeen ne siirretään toiseen laumaan, jossa elää samanikäisiä leikkikavereita.

Paimennuskoulutuksessa ja elämyspäivissä hyödynnetään nuorkarjaa emolehmien keskittyessä jälkikasvun hoitoon. Karjastamme löytyy blondi- , charoline- ja aberdee risteytyksiä sekä herefordeja. Lauman vanhimpana toimii länsisuomalainen kotitarvelemmukka Hilma. Naudat elävät laidunpihatoissa ja saavat siis talvellakin oleilla ulkona.

 

Lampaita kasvatamme lähinnä paimennustoimintaa ja pakastimen täyttämistä silmälläpitäen. Lampaat ovat  eri rotujen risteytyksiä ja niissä esiintyy mm suomenlammasta,  kainuuharmasta, dorpperia ja texeliä.

 

Tilallamme majailee vaihteleva määrä hevosia, joista kaikki ovat yksityisomistuksessa ja osa on käytettävissä yritystoiminnassamme. Toiminnassa käytettävistä hevosista on erillinen kuvaus hevososiossa.

 

 

 

Kanalassa asustelee kanaparvemme. Tuoreita munia kerätään oman perheen tarpeisiin.

 

 

 

Koiria on neljä, kaikki ovat työlinjaisia austraalian paimenkoiria. Vanhin koiristamme on eläkeläinen Piki (Tuulensaaren Vieno), toiseksi vanhin on nautapaimenena  parhaimmillaan toimiva  Hoppuli (Tuulensaaren Hortensia) . Pusupötkylä Ruu (Tuulensaaren Lystikäs) ei oikein sisäistä paimentamisen ideologiaa ja toimii innokkaana rottakoirana. Uutena tulokkaana on Hoppulin pentu Alo (Tuulensaaren Kielokukka) josta kasvaa tulevaisuuden hevosalan ammattilaisen Katin työkoira.