Eläimemme

Tilallamme kasvatetaan lihantuotantoon risteytyskarjaa.  Pieni laumamme elelee laitumella ympäri vuoden nauttien vapaudesta ja lauman sosiaalisesta elämästä. Tarjolla on vapaassa ruokinassa tilallamme tuotettua korsirehua. Keväällä syntyvät vasikat saavat nauttia emojen hellästä hoidosta 7-8kk, jonka jälkeen ne siirretään toiseen laumaan, jossa elää samanikäisiä leikkikavereita.

Paimennuskoulutuksessa ja elämyspäivissä hyödynnetään leppoisia emolehmiä ja vauhdikkaampaa jälkikasvua voi siirrellä kokemuksen karttuessa. Karjastamme löytyy blondi- , charoline-, aberdee- , simmental-, highlander- että limousineristeytyksiä. Lauman vanhimpana toimii länsisuomalainen kotitarvelemmukka Hilma. Tämä lauma elää laidunpihatossa ja saa siis talvellakin oleilla ulkona.

Lampaita kasvatamme lähinnä paimennustoimintaa ja pakastimen täyttämistä silmälläpitäen. Lampaat ovat  eri rotujen risteytyksiä ja niissä esiintyy mm suomenlammasta,  kainuuharmasta, dorpperia ja texeliä.

Tilallamme majailee vaihteleva määrä hevosia, joista kaikki ovat yksityisomistuksessa ja osa on käytettävissä yritystoiminnassamme. Toiminnassa käytettävistä hevosista on erillinen kuvaus hevososiossa.

Kanalassa asustelee kanaparvemme. Tuoreita munia kerätään oman perheen tarpeisiin. Ankkoja on pikkulauma jotta  paimenkoiramme pääsevät harjoittelemaan ankkapaimennusta ja kokki saa vaihtelua ruuanlaitossa.

Koiria on neljä, kaikki ovat työlinjaisia austraalian paimenkoiria. Vanhin koiristamme on taitava nautapaimen Piki (Tuulensaaren Vieno), toiseksi vanhin on lampailla parhaimmillaan toimiva  Hoppuli (Tuulensaaren Hortensia) . Teinikoiramme Ruu (Tuulensaaren Lystikäs) opettelee paimennuksen alkeita ja toimii innokkaana pusupötkylänä. Uutena tulokkaana on Hoppulin pentu Alo (Tuulensaaren Kielokukka) josta kasvaa tulevaisuuden hevosalan ammattilaisen Katin työkoira.